Kontakt

Pontus Larsson

Förvaltningschef

pontus.larsson@jernhusen.se

070-825 26 95

Stationsförvaltning

Stationerna ska vara trevliga, trygga och funktionella så att det kollektiva resandet i Sverige är ett attraktivt alternativ. Av Sveriges alla stationer utvecklar, äger och förvaltar Jernhusen de 37 största. Vi sköter även väntsalen på cirka 90 stationer till.

De mest besökta husen i Sverige

Våra stationer är de mest besökta husen i Sverige. I genomsnitt besöker 550 000 människor våra stationsbyggnader – varje dag. Det ställer speciella krav på hur de förvaltas. Vi ser till att stationerna fungerar och har all nödvändig inredning och service som behövs för både resenärer, hyresgäster och trafikföretag.

Resenären i fokus

Utan resenär, ingen station. Därför är det en självklarhet för oss att alltid utgå ifrån resenärens behov först. Och behoven som finns är många. Vår uppgift är att känna till dem och tillgodose att de kan bli mötta, varje dag året om.

Förutom dem som kan klara sig själv ska vi också se till att stationerna är tillgängliga för alla – även äldre och människor med funktionsnedsättningar ska ha möjlighet att resa precis som alla andra.

Stationernas hyresgäster

Eftersom många människor besöker stationerna blir det intressant för olika butiker att hyra lokaler i dem. Det är bra eftersom hyresintäkterna vi får in kan användas för drift och modernisering av stationerna. Samtidigt är det en service till resenärerna att de kan handla det som de behöver. Vilka som är hyresgäster hos oss är en viktig fråga som vi arbetar med hela tiden eftersom det är resenärernas behov som ska styra.

Här finns våra stationer