Cecilia Pettersson

Cecilia Pettersson

Chef Affärsområde Projektutveckling

cecilia.pettersson@jernhusen.se

0705-93 13 80

Stockholm Continental – en upplevelse på flera plan

Projektet Stockholm Continental påbörjades 2009 och våren 2016 öppnade Scandic återigen sin hotellverksamhet under namnet Scandic Continental med 392 hotellrum och en stor konferensanläggning.

I husets fyra översta våningar finns 18 bostadsrätter med egen eller delad takterrass och tillgång till full hotellservice. Den magnifika utsikten över Stockholms takåsar och Riddarfjärden är gemensam, likaså det faktum att man kan ta hissen ner till skybaren på plan 8 som också har takterrass som är öppen för allmänheten även om man inte vill besöka baren. Att ge någonting tillbaka till stockholmarna var en viktig förutsättning i utvecklingen av huset, och vad är bättre än en ny vy över staden?

I husets två gatuplan på Klarabergstan och Vasagatan finns det som var upprinnelsen till projektet – huvudentréerna till Citybanans nya pendeltågsstation Stockholm City. I juli 2017 blir det hit alla pendeltågsresenärer anländer när Citybanan öppnar för trafik. Via entréerna kommer man redan nu ner till tunnelbaneplanet och vidare till centralstationens alla tåg, bussar och Arlanda Express. Stråket mellan de två entréerna som också rymmer tre butiker fungerar även som en genväg mellan gatuplanen. Kollektivtrafiken har kommit närmare city!

Så byggdes Stockholm Continental

Vill du veta mer?

Lägenheterna har utvecklats i samarbete med Strabag och säljs av Eklund Stockholm New York och det finns fortfarande möjlighet att förvärva en av de unika lägenheterna.

www.continentalapartments.se