Strategisk inköpare med bakgrund inom fastighetsbranschen/teknik i Stockholm

Hej!

Jag heter Björn och är inköpschef på Jernhusen. Vi är en relativt liten strategisk inköpsavdelning bestående av mig själv, Robert och Kajsa och behöver nu bli en till. Jag hoppas att det är du!

Vi på Inköp
Vi stöttar verksamheten med strategiska upphandlingar i affärsområden och gemensamma enheter, men även operativt med entreprenadinköp i våra fastighetsprojekt. Vi har idag drygt 2000 externa leverantörer och omsätter cirka 1,5 miljarder hos dessa.

Vi arbetar också med uppföljning och analys till exempel i form av avtalstäckningsgrad och spendanalyser, och kommer under 2017 lägga mycket tid på att utveckla vår leverantörsuppföljning. Alla vi på Inköp är på olika sätt involverade i detta.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer i första hand att stötta vår tekniska förvaltning med inköp som är kopplade till vår fastighetsdrift. Vi har en ny teknikavdelning med tekniska specialister som i stor utsträckning kommer vara dina uppdragsgivare.

Du kommer också att få möjlighet att göra upphandlingar inom andra områden eftersom vi inte har någon absolut uppdelning i vem som gör vad här på Inköp. Vi hjälps åt där det behövs, helt enkelt. Du kan också behöva vara drivande och iklä dig rollen som projektledare i vissa upphandlingar.

Din profil
Vi tror att du har en bakgrund inom fastighetsbranschen, har ett gediget tekniskt kunnande, och har jobbat med inköp på operativ och/eller strategisk nivå några år. Du är social och kommunikativ och tycker om att samarbeta för att nå resultat. Du delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information, och stödjer andra i strävan att uppnå gemensamma mål.

Det är viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter.

Jag som din chef vill också att du ska vilja utvecklas i din roll och känna dig utmanad av stort eget ansvar. Jag kommer inte vilja detaljstyra dig, utan räknar med att du är du är ganska självgående. En förutsättning för det är att du har ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt, planerar i förväg, gör tydliga prioriteringar och fördelar dina och andras resurser effektivt.

En fördel är också om du tycker om att ha roligt på jobbet! Det gör nämligen vi andra, och vi skrattar ofta och gärna med (och åt) varandra.

Våra formella krav på dig

  • Du har en högskoleutbildning inom teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Du har stor erfarenhet av fastighetsbranschen och gärna teknisk fastighetsdrift
  • Du har erfarenhet av fastighetsrelaterade inköp på operativ nivå
  • Du har vana av förhandling och förstår vikten av goda leverantörsrelationer
  • Du vill vara med och bidra till Jernhusens långsiktiga hållbarhetsmål

Vad som är meriterande i vår bedömning av dig

  • Du har erfarenhet av strategiskt inköpsarbete
  • Du har fackkunskap inom driftupphandlingar (AFF, ABFF)
  • Du har allmän kännedom om inköpsjuridik, avtalsrätt och standardavtal (NL, NLM, Orgalime mm)
  • Du har kunskap och erfarenhet inom entreprenadupphandlingar (AB/ABT/ABK)

Jag hoppas att du är den vi letar efter och att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Jag hoppas vi ses!

/Björn

I denna rekrytering samarbetar vi med Isaksson Rekrytering. Sök tjänsten på:  https://goo.gl/VA4rxP

Vi tillämpar löpande rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor, kontakta vår rekryteringskonsult Jonas Bessing jonas@isakssonrekrytering.se eller på 0736-26 47 50