Ekonomichef till Jernhusen i Stockholm

Vill Du vara med och ta ett stort ansvar i att skapa framtidens ekonomiavdelning på ett framgångsrikt fastighetsbolag med affärer, hållbarhet och samhällsnytta i fokus? Jernhusen har ambitionen att skapa branschens bästa ekonomifunktion och söker en Ekonomichef med stort engagemang som antar utmaningen!

Om tjänsten
Ekonomichefen leder och utvecklar Jernhusens ekonomiprocesser. Tjänsten innebär övergripande ansvar för finansiell rapportering, skatt och legal struktur samt för funktionerna hyresadministration och reskontror. I tjänsten ingår att kvalitetssäkra och effektivisera den legala och koncernmässiga redovisningen samt att säkerställa den externa rapporteringen. Befattningen har personalansvar för tio medarbetare, rapporterar till vvd/CFO och ingår i vvd/CFOs ledningsgrupp. Målbilden är att skapa affärsnytta för Jernhusen genom att leverera ett effektivt och hållbart affärsstöd med högsta kvalitet.

Din profil
Vi söker dig som har mycket goda kunskaper inom legal fastighetsredovisning, koncernrapportering (IFRS) och skatt. Vi ser att du har minst 10 års kvalificerad erfarenhet inom området. I grunden har du en civilekonomexamen eller annan liknande akademisk utbildning.
Du har en hög IT-kompetens och ser möjligheter i ökad digitalisering och systemintegration. Som person brinner du för att utveckla arbetssätt och hantera komplexa redovisnings- och skattefrågor. Du är lyhörd och anpassar ditt sätt att kommunicera till situationen. Du har ett coachande förhållningssätt och som person tar du initiativ, startar aktiviteter och uppnår resultat.
I ditt ledarskap skapar du en nyfiken och tillåtande miljö som uppmuntrar och motiverar medarbetare till förändring och utveckling. Du är generös och delar med dig av din kompetens och gläds åt att se andra utvecklas och lyckas. Du utmanar gärna dig själv och dina medarbetare i en strävan att utveckla arbetssätt och stöd till Jernhusens affärer.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en kvalificerad chefsbefattning i Jernhusen där du är en nyckelperson! Du ges goda möjligheter att verka och utvecklas inom ditt kompetensområde och bygga vidare på en redan framgångsrik karriär. Du får arbeta tillsammans med engagerade medarbetare som gillar att ha roligt på jobbet och som ger dig energi.

Några ord från din blivande chef, Anders Bäck
"Jag drivs av mål och resultat och vill att alla ska ha kul på jobbet. Jag är lyhörd och har ett coachande förhållningssätt. Jag är engagerad tar jag gärna initiativ till förnyelse och utveckling. Jag ser helheten och kan se möjligheter och utmaningar ur företagets perspektiv. Kommunikation är viktigt och jag trivs med att arbeta i en mindre organisation där ingen uppgift för stor men heller ingen för liten."


I denna rekrytering samarbetar vi med BOSCGUS. Om Du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Bobo Jonason, BOSCGUS, på bobo.jonason@boscgus.se eller 070-353 94 10.  Urval och intervjuer kommer ske löpande varför vi ber dig att söka snarast. Varmt välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.