• Det Offentliga Rummet - vepor till salu

Auktionen av konstveporna gav 37 245 kr till människor på flykt!

Ta tillfället att försköna din vägg med en reproduktion av verk från Nationalmuseums samlingar. De 31 veporna från konstutställningen ”Det offentliga rummet” är till salu på tradera.se fr.o.m. 13 januari. Alla intäkter går till Röda Korset.

Auktionen är avslutad! Totalt fick i in 37 245 kronor till Röda Korset. Stort tack till alla som bidrog.

Utställningen som suttit på byggplanken runt projektet Stockholm Continental mittemot Centralstationen har varit ett samarbete mellan Jernhusen och Nationalmuseum. Konstverken är reproduktioner från museets samlingar tryckta på vepor i polyesterväv. De 31 konstvepor som säljs är alltså de riktiga veporna som ingått i utställningen på planken. 

Intäkterna går oavkortat till Röda Korsets insatser för människor på flykt. Under hela året har de gjort ovärderliga insatser för de flyktingar som kommit till Stockholm och Sverige via Centralstationerna. Idag är 60 miljoner människor på flykt i världen. Som en av få organisationer finns Röda Korset på plats hela vägen; före, under och efter en katastrof. Pengarna som samlas in går bland annat till akut nödhjälp som mat, vatten och hygienpaket. I Sverige hjälper Röda Korset asylsökande och nyanlända med språkträning, rådgivning i enskilda asylärenden och ger stöd till ensamkommande flyktingbarn.

Stort tack för ert bud. Tillsammans gör vi skillnad för människor på flykt.

Se alla motiven och läs mer om originalen hos Nationalmuseum
i pdf:en till höger.

 
Fakta om veporna

  • Material: polyesterväv
  • Mått: Höjd ca 220 cm, bredderna varierar mellan ca 200-600 cm
  • Veporna säljs i befintligt skick

Jernhusen och Nationalmuseum lämnar över konstveporna till köparna  den 2 februari kl 16-18 på Stockholms Centralstation vid ringen, ingång Vasagatan. Veporna kan även hämtas hos Jernhusen, behöver de skickas betalar köparen frakten.

Läs mer om projektet på Nationalmuseums webbplats.

I appen Nationalmuseum@ diskuteras utställningens olika teman.
Den kan du ladda ned kostnadsfritt genom AppStore eller GooglePlay.

Se filmen om utställningen

Konstverket som visas längs upp: Sovande yngling som väcks av ung kvinna med eld. Regnier, Nicolas (1591 - 1667). Olja på duk.

I samarbete med

Nationalmuseum at Stockholm Continental

Till förmån för Röda Korset

Se alla motiv här

31 konstvepor