• Eldaren
  • Eldaren Saluhall

Kvarteret Eldaren, Uppsala

Mitt i centrala Uppsala bygger vi något utöver det vanliga. Fastigheten har vi valt att kalla Eldaren, en plats för moderna kontor och handel, miljövänligt naturligtvis.Här kommer Landstinget i Uppsala län att hyra hela kontorsytan i denna spännande nya byggnad.

Kvarteret fick sitt ursprungliga namn Eldaren då det var här som ångloken lastades med kol för eldning. Kolet skapade energi och kraft som drev ångloken framåt mot nya mål.  Vi vill fortsätta den traditionen men ersätta ångloken med människor.

Eldaren ligger på Storgatan alldeles invid centralstationen, Uppsala konsert & kongress samt Katalin. Planerad byggstart är första kvartalet 2015 och inflyttning planeras till september 2016.

Kontor och gärna restaurang

Sex våningar högt och 8 500 kvadratmeter kommer det att bli. Fem våningsplan blir moderna kontor med generösa takhöjder om 2,90 för att skapa ljus och rymd. Över det en härlig takterrass med unik utsikt över Uppsalas  centrala delar.

Men husets verkliga pärla är gatuplanet där vi letar efter en eller flera hyresgäster som kan leverera kulinariska upplevelser av högsta klass. Här vill vi att det ska bli möjligt att äta och dricka gott i en saluhallsliknande, levande miljö. På sommarhalvåret öppnar vi upp mot Katalin och bildar en inbjudande gågata.

Centralt läge

Det centrala läget i Uppsala gör att all önskvärd handel och service finns direkt inpå knuten. Ett flertal hotell och Uppsala Konsert & Kongress med rejäla utrymmen för möten och konferenser nås på någon minuts promenad. Kommunikationerna är så bra som de kan bli. Uppsala Resecentrum alldeles bredvid är regionens nav för kommunikationer med tåg och buss nationellt och regionalt.

Daniel Ventura

Daniel Ventura Affärsutvecklare 070-330 87 07 daniel.ventura@jernhusen.se