• Örebro Centralverkstaden
  • Visionsbild för Centralverkstaden, Nyréns Arkitektkontor
  • CV från ovan 2012

Historien blir framtid i Centralverkstaden

Centralverkstaden invigdes 1902 och är än idag en underhållsdepå med viktig verksamhet för tågtrafiken, men delar av CV frigörs i takt med att tågunderhållet ändrar karaktär och därmed även behovet av lokalytor. Samtidigt växer Örebro och det finns nu en möjlighet att skapa mer Örebro i det centrala läge som CV har.

Processen har börjat

Tillsammans med Örebro kommun ska vi etappvis omvandla Centralverkstaden till en levande stadsdel mitt i centrala Örebro - ett område som är en kilometer långt men bara fem minuter från stationen med cykel. Processen har precis startat, men målbilden är en stadsdel full av karaktär som de gamla tegelbyggnaderna skapar, kombinerat med många nya möjligheter att bo, jobba och mötas i Örebro! Målet är ett färdigt planprogram till årsskiftet 2017/2018, därefter påbörjas detaljplanearbetet och senare den fysiska utvecklingen av de olika etapperna.

Vill du tycka till? Svara gärna på vår enkät om eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Bomässan öppnade dörranra till Vagnverkstaden

Helgen 21-23 oktober hölls mässan BOstad 2016 i den gamla Vagnverkstaden i sydöstra hörnet av CV-området. Detta var första gången allmänheten släpptes in på området och drygt 2500 personer fick uppleva mässan och den fantastiska lokalens insida! Bomässan arrangerades av Héden Jungander, mer info hittar du på www.bostadorebro.se

JM inleder bostadsbyggandet på CV!

Vid Svartån alldeles intill Alnängarnas koloniområde planerar JM smarta bostäder med flexibla planlösningar för dig som vill bo naturnära men ändå centralt. I ett fantastiskt läge intill vattnet och CV-området ska de uppföra moderna, flexibla lägenheter om 1-5 rum och kök.

 

Välkomna till Centralverkstaden!

 

Jennie Kastengren

Jennie Kastengren Regionchef Riks 0734-39 26 44 jennie.kastengren@jernhusen.se

Frågor och svar om CV

Här är några vanliga frågeställningar om CV som vi har svarat på.

Har du andra frågor är du välkommen att kontakta Jennie Kastengren